- Livshistorie på computer, tablet & smartphone

Udfyld profil

Vejledning til: iOS. Senest opdateret: 2016-11-10.

Din profil er indrettet til at kunne indeholde alle de væsentlige oplysninger du gerne vil have andre skal vide om dig. Det er bl.a. her du kan fortælle om dine vaner og om dit liv i korte træk. Husk, din profil er privat og kan kun ses af dig, og dem du deler din Min Livshistorie med.

Alle nye Min Livshistorie konti kommer med en præudfyldt profil, der er ment som inspiration til indholdet i profilen, og du har muligheden for enten at benytte indholdet og overskrive det med dine svar eller at slette indholdet og udfylde din profil helt selvstændigt - lige som du gerne vil have den.

Tilføj nyt indhold

Du tilføjer nyt indhold ved at benytte enten "Opret" øverst til højre eller ved at benytte "Tilføj +" i den kategori du ønsker at tilføje nyt indhold til. Ønsker du at oprette en ny kategori er der hjælp til dette nederst på denne side.

Profil indholdet har tre elementer:

• Profilkategori
  • Spørgsmål, og
  • Svar

a) Profilkategori
Øverst kan du vælge en eksisterende kategori ved at trykke på "Vælg" eller blyanten til højre. Vælger du ingen kategori vil dit profil-element blive kategoriseret "Ukategoriseret" og stadig blive vist på din profil. Du kan se hvilken kategori der er valgt dels under "Kategori" og dels på kategorilisten ved at se efter et flueben. Ønsker du at oprette en ny kategori, se nederst på denne side.

Profil - udfyld kategori

Profil - vælg kategori

Når du har valgt kategori kan du gå videre til dit spørgsmål:

b) Spørgsmål
For at skrive dit spørgsmål skal du trykke på den grå tekst "Skriv dit spørgsmål her", hvorefter din enheds keyboard vil komme til syne. Herefter skrive du blot det spørgsmål du ønsker at besvare, eksempelvis: "Yndlingsbøger".

Profil - udfyld spørgsmål

Når du har skrevet dit spørgsmål kan du gå videre til dit svar:

c) Svar
Direkte under spørgsmålet er der et større tekstfelt (placeret under linjen direkte under spørgsmål). Det er her du kan besvare dine egne (eller vores præudfyldte) spørgsmål. Du kan skrive alt den tekst du gerne vil, og det vil fremgå af din profil i sin helhed.

Profil - udfyld svar

Når du er færdig med at skrive dit svar skal du trykke på "Gem" for at gemme dit nye profil element.

Profil - udsnit af nyt profil element

Ændre indhold

For at ændre på et profil element skal du trykke på det. Når du gør dette kommer du ind i profil redigeringen. Her kan du vælge (eller oprette) en ny profil kategori, ændre spørgsmålet eller ændre svaret.

a) Kategori
For at vælge en ny kategori skal du trykke på "Vælg" yderst til højre.

b) Spørgsmål
For at ændre dit spørgsmål skal du trykke på det, så din enheds keyboard dukker op, hvorefter du kan ændre.

c) Svar
For at ændre dit svar skal du trykke på det, så din enheds keyboard dukker op, hvorefter du kan ændre dit svar.

Profil - ændre svar

Når du har foretaget dine ændringer skal du huske at trykke "Gem" i det øverste højre hjørne, hvorefter du bliver sendt tilbage til din profil.

Slet indhold

Du kan også have behov for helt at slette et profil element. Dette gør du ved at trykke på profil elementet du ønsker at slette, hvorefter du nederst på siden vil kunne se "Slet".

Slet profil element

Efter du har trykket på slet vil du blive spurgt om du er sikker. Hvis du er sikker på at ville slette det valgte profil element trykket du blot på "Slet", hvorefter profil elementet slettes, og du bliver sendt tilbage til din profil.

Bekræft sletning af profil element

Opret kategori

Du kan have behov for at have andre kategorier end de din nye Min Livshistorie kommer med.

For at oprette en ny kategori skal du først trykke på "Opret" øverst til højre på din profil.

Derefter skal du trykke på "Vælg" til højre for kategori, hvorefter du har mulighed for at trykke på "Opret" øverst til højre for at oprette din nye kategori.

Opret ny kategori

Opret ny kategori - skriv kategori navn

Når du har indtastet din nye kategori, trykker du på "Gem", og du vil blive sendt tilbage til profil element oprettelsen med den nye kategori valgt. Udfyld derefter dit spørgsmål og dit svar, og tryk på "Gem" øverst til højre for at gemme dit profil element.

Ny kategori - Udfyld spørgsmål og svar