- Livshistorie på computer, tablet & smartphone

Det kan du med Min Livshistorie

Du kan rigtigt meget med Min Livshistorie, og du kan det uanset din alder og din tekniske kunnen.    Min Livshistorie er for alle, der gerne vil fortælle og dele deres historier. Der er derfor, vi hedder Min Livshistorie, for fokus er på dig og dine gode fortællinger.

DIN PROFIL

Din personlige livshistorie har dig som omdrejningspunkt. Ind imellem kan det være svært at huske det hele. Særligt i situationer hvor du skal beskrive dig selv og dine vaner over for andre. Alle har finurligheder og specifikke ønsker, så det er en god idé at skrive dem ned, så de mennesker, du omgiver dig med, får et lidt dybere kendskab til dig. 

Kommunikation i øjenhøjde
Din profil på Min Livshistorie kan blive den gode samtalestarter. Give grobund for flere stjernestunder og bedre kommunikation i øjenhøjde. Din personlige profil har overordnede kategorier, hvor du kan oprette forskellige emner. Kategorierne kan være nogle, du selv opretter. Du kan også benytte dig af de forslag, din konto på Min Livshistorie kommer med. Kategorierne fylder du med emner, der handler om dig og dit liv. Vi kalder den del for "spørgsmål og svar", fordi du besvarer spørgsmål, du stiller til dig selv. Fx noget så enkelt som: "Foretrækker du kaffe eller te?". Opbygningen giver mulighed for at beskrive dit liv i hovedtræk – i så mange eller få detaljer, som du foretrækker.

Vi risikerer alle sammen at komme i en situation, hvor vi har brug for, at personer der måske ikke kender os så godt, har behov for et overordnet indblik i, hvem vi er. Særligt hvis vi ikke længere selv kan formidle det let og ubesværet. Endnu en god grund til at have en profil hos os.

 

DINE HISTORIER

Grundstenen i Min Livshistorie er dine minder og de gode historier. Her kan du fortælle om de ting, der betyder noget for dig, som du gerne vil mindes selv og gerne vil dele med andre.

Du starter med at oprette en ramme for din historie med en kort, beskrivende overskrift og et årti. Herefter tilføjer du tekst, billeder, videoer (fx digitaliserede smal- og spolefilm) samt kategorier. Hermed har du oprettet din første historie. Du kan altid vælge ”gem” og gå tilbage til historien senere. Ligeledes kan du både rette i rammen og historiens indhold. Du kan, som noget ekstra, indtale lyd på dine billeder. Det kan give en højere grad af genkaldelse med både lyd og visuel stimulation i historievisningen.

Din fortælling kommer til live
Historievisningen er dér, hvor alt dit arbejde og din fortælling kommer til live, og du kan fortælle om dine minder. Du kan vælge blot at se dine billeder og videoer med deres tilknyttede tekster, eller du kan se dem, mens du samtidig ser den overordnede tekst til historien. Det højner din oplevelse af dit minde, når du har muligheden for at se ting samtidig.

Du kan ved hver enkelt historie markere, om det er en favorit, eller om det er en historie, du ønsker låst. Favoritter er historier, du måske har tilbøjelighed til at ville se oftere, og Min Livshistorie har gjort dem lettere at se ved markeringen. Låste historier er historier, du måske gerne vil dele med dine allernærmeste, men ikke til alle, som har adgang til dine livshistorier.

 

DELING AF HISTORIERNE

Min Livshistorie er skabt med deling for øje, da historier kun bliver bedre ved at blive fortalt og delt. Udgangspunktet for delingen er, at du giver dine omgivelser og dig selv bedre vilkår for at have spændende samtaler i stedet for de mere trivielle.

Mere nærvær for pårørende
Min Livshistorie har stor betydning for dem, der kan have svært ved selv at kommunikere. Med Min Livshistorie kan du, som pårørende, være med til at skabe mere nærvær for den, du holder af. Min Livshistorie er også en stor gevinst, fordi den, straks du har oprettet en profil med historier i, kan formidle dine værdier og familiens traditioner til den yngre generation og fastholde informationerne, indtil de yngste selv er klar til at huske historierne.

Det handler kun om dig
Delingen omfatter udelukkende din profil og dine historier. Du har mulighed for at give dine nærmeste udvidet adgang til at se dine låste historier, der som udgangspunkt ikke er adgang til. Du kan også give dem, du stoler allermest på, adgang til at tilføje, rette og slette dine historier gennem deres egen konto. Du skal blot give dem skriverettigheder til din konto.

 

DIASSHOW

Den gode historie og fællesskabet bliver endnu bedre og levende, når du kan kombinere fortælling med billeder. Med Min Livshistories diasshow kan du vælge at se dels alle dine billeder, dels billeder fra specifikke årtier. Desuden billeder fra specifikke kategorier. På den måde kan du komme omkring netop det, du gerne vil se eller vise.

Hvis du ønsker at dele dine billeder, foregår din fortælling, mens billederne skifter i baggrunden i et tidsinterval, du selv vælger. Du har mulighed for at holde en pause undervejs, hvis der er en ekstra god (og lang) historie til et billede, eller hvis I får snakken godt i gang.

 

MEDDELELSER

Med Min Livshistorie får du meddelelser på de dage, du har historier. Det betyder, at hvis du har sat en eksakt dato på en historie, får du en påmindelse, når dagen oprinder igen. Det er en god måde at få gang i samtalerne – og huske de gode oplevelser og minder.

Når en anden Min Livshistorie-bruger deler sine historier med dig, får du besked om dette.

 

MEDIEARKIV

Nogle dage har du tid til og mulighed for både at lægge billeder og videoer ind i Min Livshistorie – og skrive den tilhørende historie. Andre dage kniber det. Mediearkivet er bindeleddet mellem din computer og din mobile enhed, så du slipper for at benytte andre services til at overføre digitale billeder og videoer på vanskelige og indviklede måder.

 

ARVEKONTO

En stor del af vores identitet ligger i de historier, vi fortæller og de minder, vi deler. Med Min Livshistorie har du mulighed for at angive de personer, der skal arve dit indhold, efter du er gået bort. På den måde sikrer du, at de traditioner og minder, du har delt, også kan deles af dine efterkommere.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev