- Livshistorie på computer, tablet & smartphone

Tilret stamoplysninger

Vejledning til: iOS. Senest opdateret: 2016-11-10.

Da du oprettede din konto skulle du indtaste dit navn og din fødselsdato. Ud over disse to oplysninger har du mulighed for at tilknytte et billede af dig selv, som vil blive vist på din profil, og dermed være synlig til de personer du vælger at dele din Min Livshistorie med. Billedet er derfor en del af din historiefortælling.

Profil uden billede

Tilknyt billede

Du tilknytter et billede i "Indstillinger". Du finder "Indstillinger" på din homeskærm på din iOS enhed. Tryk på "Indstillinger" for at se alle de indstillinger der er tilgængelige for dig på din enhed.

Indstillinger

Du trykker herefter på "Profil", hvorefter du har mulighed for at enten benytte din iOS enheds kamera til at tage et billede eller benytte din enheds bibliotek til at finde et billede du allerede har klar på enheden.

a) Benyt iOS enhedens kamera
Vælg "Tag billede med kamera" for at tage et billede her og nu. Når du har valgt dette vil du gennem iOS enhedens funktionalitet have mulighed for at tage et billede.

Hvis du ikke er tilfreds med billedet du tog, kan du tage det om ved at trykke på "Tag igen" nederst til venstre. Når du er tilfreds med dit billede trykker du blot på "Brug foto" nederst til højre. Herefter har du mulighed for at foretage små rettelser til dit billede, såsom rotation og beskæring. Når du er tilfreds med dine eventuelle ændringer, trykker du på "Færdig" øverst til højre og du vil komme tilbage i instillinger for profil. Tryk "Gem" i øverste højre hjørne for at gemme dine ændringer.

b) Benyt iOS enhedens bibliotek / kamerarulle
Ønsker du at benytte et billede du allerede har på din iOS enhed trykker du på "Vælg billede fra bibliotek". Herefter kan du vælge det ønskede billede fra enhedens bibliotek. Når du har valgt et billede får du mulighed for at foretage små rettelser til dit billede, såsom rotation og beskæring. Når du er tilfreds med dine eventuelle ændringer, trykker du på "Færdig" øverst til højre og du vil komme tilbage i instillinger for profil. Tryk "Gem" i øverste højre hjørne for at gemme dine ændringer.

Profil med billede

Ændre stamoplysninger

Ønsker du at ændre dit billede, navn eller fødselsdato kan du gøre dette under "Indstillinger" for "Profil".

a) Navn
Du ændrer dit navn ved at trykke på det og derefter foretage de ønskede ændringer i dit navn. Når du er færdig skal du trykke på "Gem" øverst til højre for at gemme dine ændringer.

Stamoplysninger - ændrer navn

b) Fødselsdato
Du ændrer din fødselsdato ved at trykke på det og derefter foretage de ønskede ændringer i datoen. Når du er færdig skal du trykke på "Gem" øverst til højre for at gemme dine ændringer.

Stamoplysninger - ændrer fødselsdato

c) Billede
Ønsker du at ændre dit billede kan du som beskrevet ovenfor enten erstatte det med et billede fra din enheds bibliotek eller ved at tage et ny med din enheds kamera. Når du er tilfreds skal du trykke på "Gem" øverst til højre for at gemme dine ændringer.