- Livshistorie på computer, tablet & smartphone

Vores mission

Vores mission med Min Livshistorie er, at tilbyde en lettilgængelig og brugervenlig IT løsning, således at livshistorier sikres i generationer.

Du skal skrive din livshistorie, fordi det har stor betydning for dig og dine efterkommere, at få dine livshistorier gemt, før de bliver glemt. Du giver dine nærmeste indsigt i dit liv, opvækst, oplevelser, traditioner og værdier.

Du kan oprette livshistorier med billeder, film, lydfiler og tekst til glæde for dig selv og dine nærmeste.

Med hele din livshistorie samlet ét sted, er Min Livshistorie, en enestående platform 

Livskvalitet, Nærvær & Fællesskab

 

Det kan du med Min Livshistorie

Du kan rigtigt meget med Min Livshistorie, og du kan det uanset din alder og din tekniske kunnen. Min Livshistorie er for alle, der gerne vil fortælle og dele deres historier. Det er derfor, vi hedder Min Livshistorie, for fokus er på dig og dine gode fortællinger.

 

Profil

Din livshistorie har dig som omdrejningspunkt. Det er derfor, at Min Livshistorie har en profil, du kan vælge at benytte til gavn for dig og til glæde for dine nærmeste. Du ved naturligvis godt, hvem du er, men ind imellem kan det måske knibe med at huske det hele, særligt i situationer hvor du skal beskrive dig og dine vaner over for andre. Vi har alle finurligheder og specifikke ønsker, så hvorfor ikke sørge for at skrive dem ned, så de mennesker, du omgiver dig med, ved lidt om dig. Din profil kan dermed blive den gode samtalestarter, give grobund for flere stjernestunder og give bedre kommunikation i øjenhøjde.

Din profil giver dig mulighed for at vise hvem du er. Profilen har overordnede kategorier, hvori du opretter en række forskellige emner for på den måde at skabe struktur. Kategorierne kan være dine egne, som du selv opretter, eller du kan benytte dig af de forslag, en ny Min Livshistorie konto kommer med. Kategorierne fylder du efterfølgende med emner, der handler om dig og dit liv. Vi kalder den del for "spørgsmål og svar", fordi du besvarer spørgsmål, du stiller til dig selv.

Et helt basalt eksempel kan være spørgsmålet: "Foretrækker du kaffe eller the?", hvorefter du kan besvare spørgsmålet med, hvad du foretrækker. Opbygningen giver mulighed for at beskrive dit liv i hovedtræk i så mange eller få detaljer, som du foretrækker. Tanken bag er, at vi alle går en dag i møde, hvor vi har brug for, at personer der måske ikke kender os så godt, indledningsvis kan få et indblik i, hvem vi er, særligt hvis vi ikke længere kan formidle det let og ubesværet.

 

Historier

Grundstenen i Min Livshistorie er dine minder og dine gode fortællinger i form af historier. Det er her du kan fortælle om de ting, der betyder noget for dig, som du gerne vil mindes selv, og som du gerne vil dele med andre.

Det starter med oprettelse af din første historie. Du skriver en kort beskrivende overskrift. Næste trin er at få sat en dato på. Vi ved godt, at det kan være svært at huske specifikke datoer på nogle ting, og det er derfor, du i Min Livshistories datovælger blot kan angive et årti og gå videre i historieoprettelsen. Når rammerne for din historie er sat kan du tilføje tekst, billeder, videoer (fx digitaliserede smal- og spolefilm) samt kategorier og endelig oprette din første historie. Du kan altid vælge at trykke gem og gå tilbage til historien senere, ligesom du kan rette både i rammerne og historiens indhold.

Du kan, som nævnt, tilføje forskellige typer medier til din historie. Det kan være billeder og videoer, og du kan tilføje tekst til det enkelte medie samt fortælle, hvor det foregik. Du kan som noget ekstra indtale lyd på dine billeder, da det kan give en højere grad af genkaldelse med både lyd og visuel stimulation i historievisningen.

Historievisningen er, hvor du kan se og opleve dine fortællinger igen og igen. Det er her, alt dit arbejde kommer til live, og du kan fortælle om dine minder. Du kan vælge blot at se dine billeder og videoer med deres tilknyttede tekster, eller du kan se dem, mens du samtidig ser den overordnede tekst til historien. Det højner din oplevelse af dit minde, når du har muligheden for at se ting samtidig.

Du har mulighed for ved hver enkelt historie at markere, om historien er en favorit, eller om det er en historie, du ønsker låst. Favoritter er historier, du måske har tilbøjelighed til at ville se oftere, og Min Livshistorie har gjort dem lettere at se ved markeringen. Låste historier er historier, du måske gerne vil dele med dine allernærmeste, men som du måske ikke har lyst til, at alle, du deler din livshistorier med, kan se. Udgangspunktet ved delingen er, at du kun deler dine ulåste historier, og du skal derfor specifikt slå delingen af låske historier til hvis du har et ønske om at dele ganske særlige minder med kun nøje udvalgte personer.

 

Deling

Dit unikke liv og alle dine unikke historier kan du gennem Min Livshistorie let dele med dine nærmeste. Min Livshistorie er skabt med deling for øje, da historier kun bliver bedre ved at blive fortalt og delt. Udgangspunktet for delingen er, at du giver dine omgivelser, og dermed dig selv, bedre vilkår for at have spændende samtaler i stedet for den daglige diskussion om vejret (selvom vi jo elsker at tale om vejret i Danmark).

Min Livshistorie har stor betydning for dem der kan have svært ved selv at kommunikere, og med Min Livshistorie kan du, som pårørende, være med til at skabe mere nærvær for den, du holder af. Min Livshistorie er dog også en stor gevinst i mange år, før den tid kommer… tænk blot på hvor stor værdi, der er i at kunne formidle dine værdier og familiens traditioner til den yngre generation og fastholde informationen, hvis de ikke er helt klar til at huske det hele endnu.

Delingen omfatter udelukkende din profil og dine historier. Du har mulighed for at give yderligere adgang til dine historier delingsmæssigt. Det betyder at du kan give dine nærmeste en udvidet adgang til at se dine låste historier, der ikke er adgang til som udgangspunkt. 

Du kan også give dem du stoler allermest på adgang til at tilføje, rette og slette dine historier gennem deres egen konto, ved at give dem skriverettigheder til din konto.

 

Diasshow

Helt essentielt for den gode historie og for fællesskabet er muligheden for at kunne fortælle (og genfortælle), når mennesker mødes.

Med Min Livshistories diasshow kan du vælge at se dels alle dine billeder, dels billeder fra specifikke årtier og dels billeder fra specifikke kategorier. På den måde kan du komme omkring netop det, du gerne vil se eller vise.

Hvis du ønsker at dele dine billeder, foregår din fortælling, mens billederne skifter i baggrunden i et interval, du vælger. Du har mulighed for at holde en pause undervejs, hvis der er en ekstra god (og lang) historie til et billede, eller hvis I får snakken godt i gang.

Hvis du foretrækker at se dine billeder i fred og ro, kan du blot sætte dig i en stille stund og nyde tilbageblikket på dit liv gennem dine minder.

 

Meddelelser

Med Min Livshistorie får du meddelelser på de dage, du har historier. Det betyder, at hvis du har sat en eksakt dato på en historie, får du en besked, når dagen oprinder igen. Det er en god måde at få gang i samtalerne og blive opmærksom på de gode oplevelser og minder.

Når en anden Min Livshistorie-bruger deler sin historier med dig, får du også besked om dette, så du kan gå i gang med at genopdage sammen med denne.

 

Mediearkiv

Der kan være tider, hvor du har mulighed for at lægge billeder og videoer ind i Min Livshistorie, men måske har du ikke den fornødne tid til at oprette en historie til dem den dag. Mediearkivet er bindeleddet mellem din computer og din mobile enhed, så du slipper for at benytte andre services til at overføre digitale billeder og videoer på vanskelige og indviklede måder.

 

Arvekonto

Som nævnt er grundstenen i Min Livshistorie dine minder og dine gode fortællinger i form af historier. En stor del af den personlige identitet er i de historier vi fortæller og de minder vi deler. Det er derfor du med Min Livshistorie har mulighed for at angive personer der skal arve dit indhold efter du er gået bort. På den måde sikrer du at de traditioner og minder du har delt også kan deles af dine efterkommere.

 Du kan læse meget mere om vores arvekonto funktion her.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev