- Livshistorie på computer, tablet & smartphone

Deling

Vejledning til: WebApp. Senest opdateret: 1. marts 2017

Dine livshistorier er som udgangspunkt fuldstændig private og det er derfor kun dig der kan se dem. Du har dog mulighed for at dele dine historier med andre Min Livshistorie brugere, hvilket giver dem lov til at se og læse din profil samt dine historier.

Hvordan fungerer deling?

Med Min Livshistorie er konto-deling praktisk talt en todelt proces, forstået på den måde at Min Livshistorie konti kan modtage delinger (du deler til mig) og afgive delinger (jeg deler til dig). Vi har bevidst valgt at lave delinger på denne måde for at sikre dig mest mulig kontrol over dit indhold, da todeling netop er med til at sikre at dit indhold forbliver privat, og udelukkende deles til de specifikke konti du ønsker og udelukkende med det adgangsniveau (læs mere længere nede i artiklen) du ønsker.

Opret deling

Når du vil dele til en anden privat Min Livshistorie bruger klikker du på ”Konto” øverst til højre, og vælger derefter ”Deling” i menuen.

Deling, under Konto

På delings-siden kan du se tre sektioner, nemlig;

• Deler til mig
  • Jeg deler til, og
  • Sendte invitationer

Deler til mig

Her kan du se hvilke andre Min Livshistorie konti du har adgang til at se, dvs. de konti der er delt til dig.  Blyanten til højre indikerer hvilken type adgang du har, men du kan også klikke for at se mere omkring den aktuelle deling (Ret deling, se mere længere nede i artiklen).

Jeg deler til

Her kan du se hvilke andre Min Livshistorie brugere du har givet adgang til din konto. Disse brugere kan læse din profil og dine historier, og alt efter hvilket adgangsniveau du har givet dem, kan de også skrive i din Min Livshistorie. Det er helt op til dig.

Det er også her du opretter delinger ved at benytte knappen ”Opret ny deling”. Når du opretter skal du udfylde e-mail adressen på vedkommende du gerne vil dele til. Efter dette er udfyldt kan du tage stilling til om du ønsker at give vedkommende adgang til at skrive i din Min Livshistorie, om vedkommende også skal have adgang til at læse dine låste historier samt om vedkommende skal arve indholdet af din Min Livshistorie efter din bortgang.

Delingsoprettelse, hvor arving er valg.

Når du sætter flueben i "Arving af Min Livshistorie" vil du skulle godkende en fuldmagt der beskriver hvad du giver adgang til.

Når du har udfyldt og truffet dine valg (husk du kan altid ændre dem senere) er det tid til at oprette delingen. Det gør du ved at klikke på ”Opret deling”. Har den du deler til allerede en Min Livshistorie konto vil de kunne se din konto med det samme. Har den du deler til ikke en Min Livshistorie konto vil vedkommende modtage en e-mail med en invitation til at bruge Min Livshistorie, og hvis de tilmelder sig med den e-mailadresse du har delt til vil de kunne se din profil og dine historier umiddelbart efter oprettelse og aktivering af deres konto.

Delingsoversigt, umiddelbart efter oprettelse af en ny deling. Flere forskellige typer deling vises her.

Sendte invitationer

Her kan du se e-mailadresserne på de du har oprette deling til, men som endnu ikke har en Min Livshistorie konto.

Adgangsniveauer

Når vi deler vores liv med andre kan der være historier vi udelukkende ønsker at dele med få udvalgte personer. Det er derfor du har mulighed for at låse dine historier når du opretter eller ændrer og det er også derfor du har mulighed for at give ekstra rettigheder til dine allernærmeste.

I delingen med andre har du mulighed for at slå følgende ekstra adgangsrettigheder til:

1. Har skriverettighed
  2. Kan se låste historier

Slår du ”Skriverettighed” til kan vedkommende du deler til oprette, ændre og slette historier på din konto.

Slår du ”Adgang til låste historier” til kan vedkommende du deler til se alle dine historier, inklusiv de du holder skjult ved brug at hængelåsen på den enkelte historie. Bemærk, den du deler til kan ikke se om du har givet adgang til at se låste historier, da vi betragter dette som en privatsag.

Vi anbefaler at du benytter den udvidede deling sparsomt og at du er opmærksom på hvem du deler til, så du ikke giver mere adgang end du havde påtænkt dig.

Ret deling

Du kan altid rette en deling du har oprettet, således at du kan give adgang til mere, eller fjerne adgangen igen. Som beskrevet ovenfor kan du slå hhv. ”Skriveadgang” og ”Adgang til låste historier” til og fra. Du har ikke mulighed for at slette ”Læse adgang”, men hvis du ikke længere ønsker at dele din Min Livshistorie med en given person har du mulighed for at slette delingen ved at benytte knappen ”Slet deling”, hvorefter adgang for vedkommende vil bortfalde.

Eksempel på delingsrettelse ved en deling fra dig til en anden Min Livshistorie bruger.

Husk altid at gemme dine ændringer ved at benytte knappen ”Gem ændring”.

Det er også under delingsrettelse du har mulighed (ud over ved oprettelse af delinger) at definere arvinger til din Min Livshistorie. Det gør du ved at sætte flueben i ”Arving af Min Livshistorie”.

Bemærk, du kan ikke ændre det adgangsniveau du har fået tildelt af andre, så hvis du klikker på blyanten i din delingsoversigt på personer under ”Deler til mig”, vil du udelukkende kunne slette delingen hvis du ikke længere ønsker adgang til vedkommendes Min Livshistorie. Husk, det kræver en ny deling fra vedkommende til dig for at du igen kan se indholdet.

Eksempel på delingsrettelse ved en deling til dig fra en anden Min Livshistorie bruger. Som vist har du ingen adgang til at rette adgangsniveauerne på delinger til dig.